EN>
USD>

HERRSMYCKEN

Sort by:
Hide filter Filter:
ORRLING JEWELLERY
Available in different variants
ORRLING JEWELLERY
Available in different variants
ORRLING JEWELLERY
Available in different variants
Available in different variants
ORRLING JEWELLERY
ORRLING JEWELLERY
ORRLING JEWELLERY
ORRLING JEWELLERY
ORRLING JEWELLERY
ORRLING JEWELLERY
ORRLING JEWELLERY
ORRLING JEWELLERY
ORRLING JEWELLERY
ORRLING JEWELLERY
ORRLING JEWELLERY
ORRLING JEWELLERY
ORRLING JEWELLERY
KOENIGSEGG AUTOMOTIVE AB
Hämta fler

HERRSMYCKEN

Vid en första blick kan det tyckas som om män idag närmar sig smycken från två ytterligheter, antingen anser de att det är för feminint och bär lite eller inget alls, eller så bär de det överdrivet mycket som en show off (eller en gangster) Sanning är dock den att en man med ambitionen att smycka sig mer personligt inte borde hamna i något av dessa två läger, och den balansen är nyckeln. Med det i åtanke, låt oss diskutera de vanligaste typerna av herr smycken. 7 smarta förslag på hur man bär (eller inte bär) dem. Genom historien och över olika kulturer har vad som kan och inte kan bäras av män varierat och varierar fortfarande mycket. Till exempel, om du tänker på maharadjorna i Indien eller de franska kungarna på 1700-talet med sina pråliga ädelstenar, kan det anses vara feminint eller överdrivet idag. Men om historien har visat oss något så är det att bära herr smycken är något normalt. Per definition är herr smycken ett tillbehör som är tillverkat i delar av metall eller ädelstenar eller halvädelstenar som fungerar som prydnadsföremål och som inte nödvändigtvis har något praktiskt värde.

Läs mer om herrsmycken

MANSCHETTKNAPPAR

Manschettknappar har till skillnad från vissa andra herrsmycken ett syfte dessutom är de väldigt dekorativa. När det kommer till herr smycken , förutom ringar, är manschettknappar förmodligen det mest använda föremålet idag. De flesta av dem tillverkas i metaller som vanligtvis är billigare, mer ädla metaller inkluderar sterling silver, gult guld, rosé guld, vitt guld eller platina. Ibland har manschettknappar dekorativa element som emalj eller halvädelstenar och ädelstenar infattade. Ibland är de också gjorda av horn eller pärlemor. Naturligtvis kräver manschettknappar att du bär en skjorta med en fransk manschett eller dubbel manschett som viks över, du kan även ha en enkel manschettskjorta som även den bärs med manschettknappar. I en mer avslappnad miljö kan du ibland hitta kombinationsmanschetter som är knappmanschetter men de har också två knapphål så att de kan bäras med manschettknappar.

FRACKKNAPPAR & VÄSTKNAPPAR

Herr smycken såsom frack och västknappar är inte längre lika populära idag, men traditionellt bars de med formella outfits som en Black Tie-outfit eller White Tie och de var bara något mer dekorativa än de vanliga knapparna som du har sytt fast på skjortor idag . Ofta skulle dessa matcha manschettknapparna och du bar dem i princip som ett set. Om du reser kan du bara ta med en uppsättning skjortor och manschettknappar och du kan bära de till vardags, affärsevenemang och för mer formella evenemang. Traditionellt skulle män också bära avtagbara matchande västknappar så att du hade frackknappar ,manschettknappar och västknappar i samma utseende. Denna typ av herr smycke kan vi tillverka i vår ateljé eller så måste köpa dem vintage då sortimentet av denna typ av herrsmycken är ytterst begränsade i vanliga butiker.

RINGAR

Det kanske mest uppenbara herr smycke en man kan bära är en klassisk ring, den vanligaste är förlovningsring eller vigselring men du kan även bära en lillfinger ring eller en signetring. Personligen gillar jag ringar mycket och jag har en ganska stor samling. Ett bra tips är att skapa något personligt som är kopplat till ditt liv och dina olika passioner. Då ligger det en historia i ringen som ger din look rätt energi. I vår ateljé kan erbjuda allt från vapen graverade sardonyxer till personliga gravyrer i form av en barn teckning eller något annat som du vill föreviga på en signetring. Arbeten i emalj eller olika ädelstenar är även något vi kan rekommendera som tillval till ditt herr smycke.

ARMBAND, HALSBAND & KEDJOR

Om jag tittar på min pappas generation och hur dom bar herrsmycken , kunde jag ofta se män bära halsband eller armband och jag minns att jag ville bära ett för att min morbror gjorde det och så fick jag ett. Jag fick en haj tand i silver som min Pappa tillverkade i sin ateljé. Armband är inte nytt för herr smycke, långt ifrån. Faktum är att smycken har använts sedan metallbearbetning först upptäcktes för att markera status och som betalning för handel. Många krigartraditioner använde metallarmband för rustning och för att beteckna värde. I vissa kulturer tillverkades armband som valuta för att byta mot mat, bostäder och djur.

HERRSMYCKEN SOM STATUSSYMBOL

I länder som styrdes av kungligheter betecknade en monarks herr smycken ofta deras rang och gav dem makten att befalla. Ringarna av kungar och mindre adelsmän användes för att stämpla sitt sigill i viktiga dokument. Mäns unika ringar bars som belöning från sin ledare eller för att visa att de hade befordrats till en ny position. Anpassade armringar för män kunde visa deras ursprungsland eller region och om de var en allierad eller fiende. Smycken är ett personligt köp. Det är en återspegling av din smak och stil.